HELP! Mijn kind heeft groeipijnen!

Groeipijnen.. Het hoort letter bij het opgroeien. Het is een heel normale fase in het groeiproces van je kind. Je hoeft je als ouders dus geen zorgen maken. Groeipijn komen vrij frequent voor, ongeveer 15% van de kinderen heeft ooit wel een te maken met groeipijnen.  Er bestaan zowel nachtelijke groeipijnen als pijn overdag.

groeipijnen
backlit, barefoot, blue jeans

Heb ik last van hielspoor?

Hielspoor kan zeer pijnlijk zijn en je best beperken in de dagelijks leven. Heel wel wat mensen krijgen vroeg of laat last van ‘Fasciitis Plantaris’ (de wetenschappelijke benaming van hielspoor). De pijnklachten kan men vinden op het peesblad onderaan de voet.

Eksteroog (likdoorn): oorzaak, symptomen en behandeling

Bij een likdoorn (ook vaak eksteroog genoemd) ontstaat onder of op de voet een eeltplek die naar binnen groeit en daar verhardt tot een hoornachtig stukje, meestal vaalgeel van kleur. Deze harde eeltplek prikt als het ware in het omringende weefsel. De oorzaak is vaak verkeerd of te nauw schoeisel en de likdoorn treedt op waar extra wrijving plaats vindt.

eksteroog
schoenen

SCHOENEN VOOR VROUWEN MET EEN SCHOENMAATJE MEER

Als vrouw met een schoenmaatje meer is het niet evident om
stijlvolle, elegante en comfortabele exemplaren te vinden.

In de gewone schoenenwinkel beland je dan al snel in een
inspiratieloze hoek met een beperkt aanbod. Daar wordt niemand gelukkig van, toch?

HARDLOPEN EN VEEL VOORKOMENDE BLESSURES

Eén Vlaming op vijf loopt! Lopen is een zeer populaire sport in Vlaanderen, dit is vooral te danken aan het positieve gezondheidseffect en door het flexibele karakter van de sport. Het is vaak ook laagdrempelig door initiatieven zoals Start to Run én de aanwezigheid van verschillende loopparcours in de gemeenten. Toch komen hier vaak blessures voor. 

blessures
detoturnpantoffel

DETO-sportpantoffel, een must in de sportles

De klassieke witte turnpantoffels zoals we ze allemaal kennen. Aangezien deze ontwikkelt zijn voor de klassieke ‘Zweedse gymnastiek’ voldoen ze niet meer aan de eisen van de turnles van vandaag. Op school doet men nu meer aan balsporten, dansen, springen maar ook buitensport! 

SPORTLETSELS EN PREVENTIE

Iedereen heeft baat bij sporten en beweging maar hoe pak je dit slim aan en voorkom je sportletsels? Sporten is gezond als je slim sport!

sportletsel-podocharity-1.jpg

Hoe kies ik een goede wandelschoen?

Een goede wandelschoen kopen? Maar waar moet ik op letten? In deze blogpost vertel ik je enkele handige tips die je kan meenemen naar de winkel!

KINDERVOETEN EN PODOLOGIE

Kindervoeten maken een erg snelle evolutie door vanaf de geboorde. Dit is een proces dat wel tot hun 14 jaar kan duren. 

platvoeten-kinderen-podologie.jpg