Podologische voetverzorging in Overmere?

Naast een basis voetverzorging behandelt een podoloog ook tal van huid- en nagelaandoeningen zoals ingegroeide teennagels, schimmel- of kalknagels en/of getraumatiseerde nagels. Evenals likdoorns, eeltplekken en kloven kunnen verholpen worden door een podoloog. Vraag meer info bij jouw podoloog in Overmere. 

 

Voor de podologische voetverzorging kan u terecht bij Anke Deporte

Waarvoor kan u bij de podoloog terecht?

Vilttherapie

Door middel van vilttherapie kunnen pijnlijke plaatsen drukvrij gemaakt worden. Deze vilt kan enkele dagen op de voet gedragen worden. Vilt is een voorlopige therapie. 

 

De methode gebruikt men vaak bij voetwonden, likdoorns en blaren

Nagelreparatie (onychoplastie)

Bij onychoplastie wordt het ontbrekende deel van de nagel vervangen of aangebouwd door een kunstnagel. Met als doel het ingroeien van de nagel tegen te gaan.

Deze therapie past men toe tot de patiënt klachten vrij is en de nagel voldoende ver is uitgegroeid. 

Wondzorg

Het reinigen, ontsmetten en verzorgen van een wonde ter hoogte van de voet. Enkel met inbegrip van het aanleggen van de juiste verbanden en indien nodig wondontlasting via vilttherapie.

Siliconetherapie (orthoplastie)

Behandeling van bijvoorbeeld pijnlijke hamer- en klauwtenen, eeltpitten en likdoorns. Door middel van een op maat gemaakte silicone corrigeert men de stand van de tenen of legt men drukzones vrij. Deze silicone kan eventuele likdoorns en eeltpitten drukvrij maken. 

Preventie diabeteswonden

Gezien het verhoogde risico op voetproblemen bij diabetespatiënten, wordt een jaarlijkse screening aangeraden. De huisarts bepaalt jaarlijks de risicoklasse aan de hand van enkele criteria.

 

Podologische screening bestaat uit:

 

  • het opsporen van neuropathie (gevoelsstoornis)

  • het voelen van vaatpulsaties

  • het nagaan van orthopedische misvormingen

 

Pijnlijke neuropathie is een neurologische stoornis die leidt tot hevige chronische pijn als gevolg van zenuwbeschadiging.

 

Dit is een vaak voorkomende stoornis bij diabetespatiënten. Hierdoor krijgen ze een verminderd gevoel in de voeten. Dit zorgt ervoor dat ze voetwonden soms niet voelen.

 

Daarom wordt jaarlijkse screening aangeraden.

Heeft u nog vragen omtrent een podologische voetverzorging??