Wat doet een podoloog?

Podologie is de wetenschap die zich bezighoudt met de structuur, de functie en de fysiopathologie van de voet en dit in relatie met hoger gelegen segmenten.Ook hoger gelegen klachten zoals knie-, heup- en rugpijn, die hun oorzaak vinden ter hoogte van de voet, kunnen behoren tot het werkveld van de podoloog. Alsook een podologische voetverzorging

Waarom naar de podoloog?

Heeft u een algemene pijn aan de voeten die u niet specifiek kan beschrijven?

Heeft u een stekende pijn onderaan de voet? Start deze pijn vooral na periode van rust, bv ’s morgens bij het opstaan.

Voelt u een doffe pijn ter hoogte van de scheenbenen, of komt diezelfde blessure steeds terug?

Voel je vaak een stekende pijn ter hoogte van de teennagels en is de huid daar soms ook rood en gezwollen?

Screening is aangewezen vanaf 4 jaar

Staat u binnenkort voor een nieuwe uitdaging en wilt u eventuele blessures voor zijn? Laat je dan zeker eens screenen! 

Diensten

Podologisch onderzoek

Een podologisch onderzoek start met een uitgebreid vraaggesprek dan bekijken we de bewegingsmogelijkheid in verschillende gewrichten. Als volgt zullen we ook verschillende biomechanische testen uitvoeren om de oorzaak van de klacht te achterhalen. 

Gang- en/of loopanalyse

Met behulp van camerabeelden wordt uw stap- en/of looppatroon geanalyseerd. Dit gaan we doen op de loopband of op de begane grond. Wat het comfortabelst aanvoelt voor de patiënt. Alsook gaan we de verschillende meegebrachte schoenen beoordelen op functionaliteit, pasvorm en slijtage.

zolen

Zooltherapie

Tenslotte analyseren we de resultaten van het onderzoek en de ganganalyse. Hierbij zal er al dan niet overgegaan worden naar zooltherapie. Het zoolconcept wordt steeds individueel gemaakt. Na het afleveren van de zolen wordt er een inloopperiode van een 6-tal weken voorzien.

Wat brengt u mee bij een onderzoek?

  • Al uw meest gedragen schoenen, alsook uw sportschoenen
  • Losse short
  • Eventueel radiologische protocols
  • Eventueel oude (steun)zolen

Happy Stories

Eindelijk kan ik terug stappen zonder pijn in mijn rechtervoet. Heel tevreden over de steunzolen. Ook de uitleg was verstaanbaar voor een leek. Op een week tijd was mijn probleem opgelost. Ik had dit al veel eerder moeten doen. Bedankt Charity!

Ann V.H.

5/5

Nogmaals bedankt voor het maken van mijn steunzolen! Het gaat super! Bedankt voor de vriendelijke ontvangst en begeleiding… Een aanrader!

Rita V.

5/5